"Goede productiepotentie"

Koen en Ludo Dieles telen voor vierde jaar Yellow Glory

Franky van Looveren legde zijn oor te luisteren bij Veluko in Merksplas, omdat telers Koen en Ludo Dieles al voor het vierde jaar naar volle tevredenheid Yellow Glory telen.Veel pluspunten

Teler Koen vertelt: "Yellow Glory viel in 2006 positief op in de proef op ons bedrijf; toen hebben we besloten in 2007 het ras te planten. Vooral de goede productiepotentie, in combinatie met een grove sortering, waren voor ons de belangrijkste pluspunten. Ook het open gewastype was voor ons bedrijf een voordeel. We telen nu al enkele jaren Yellow Glory en kennen de zwakke plekken. De gevoeligheid voor krimpscheuren is een nadeel. Om dit te beperken is het belangrijk om het ras met snelheid te telen en niet te laag te gaan in temperatuur. Het eerste zetsel hebben we toegelaten in het derde oksel, maar we zijn niet extreem terug gegaan met de temperatuur. Daardoor is het eerste zetsel verspreid over het derde, vierde en vijfde oksel. Ons streven was om twee vruchten per stengel aan te houden in het eerste zetsel. Hiervan hebben we drie kilo per vierkante meter groen geoogst."

Tevreden klanten

Koen heeft tevreden afnemers: ‘Tot op heden hebben we geen negatieve
opmerkingen gekregen van de veilin en staat de teelt er zeer sterk op. Ook voorgaande jaren hebben we weinig klachten gekregen op onze Yellow Glory. Zoals voorgaande jaren is onze hoofdsortering 85 70%, vervolgens 15% 95, 10% 75 en nog 5% andere. Ook ondanks het zonnige weer van juli hebben we nauwelijks last van neusrot, wel zien we wat oranje verkleuring op de vruchten die te veel in de zon hebben gehangen. Maar dat zie je bij alle gele rassen."

Bron: NewSeeds, Monsanto Vegetable Seeds

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.