Matige radijsmarkt zonder kerstdrukte

Tholen - De radijsmarkt ontwikkelt zich momenteel matig. "In november had Italiƫ nog geen grote aantallen radijs en hebben wij Duitsland goed kunnen beleveren. Vanaf eind november heeft Italiƫ genoeg en moeten wij genoegen nemen met een bijrol", vertelt Fred Zwaartman van Versland Selection. De aanvoer van losse radijs is momenteel niet al te hoog.

"Van kerstdrukte is er absoluut geen sprake meer, net zo min er sprake zou zijn van paas- of pinksterdrukte", vertelt Fred. "En als die drukte er zou zijn, zou die eigenlijk afgelopen week moeten plaatsvinden, zodat de bedrijven nu de bestellingen zouden kunnen verwerken. Ook komt het koude weer de radijsaankopen niet ten goede. Mensen gaan minder snel naar de winkel. In Scandinaviƫ vroor het afgelopen 27 graden. Die mensen zie ik niet zo snel een bosje radijs kopen."

Ook radijsteler Ad Coolbergen uit Oude Tonge noemt de radijsmarkt rustig. "Het is minder dan andere jaren." Het probleem zit 'm volgens de teler met name aan de tegenvallende vraagkant en niet dat er teveel product op de markt zou zijn. Ook in het Italiaanse Borgo Grappa waar de gebroeders Coolbergen samen met de gebroeders Cornelissen het teeltbedrijf Ortolanda runnen, ligt het prijsniveau lager dan gewenst.

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven