Conservenfabriek implementeert ERP-pakket van Schouw Informatisering

Prochamp verbetert bedrijfsvoering met SI Foodware

Conservenfabriek Prochamp heeft SI Foodware geïmplementeerd. Met de oplossing van Schouw Informatisering, gebaseerd op Microsoft Dynamics NAV, kon Prochamp onder meer het voorraadbeheer en de informatievoorziening optimaliseren. Ook is de traceability van producten sterk verbeterd.

Prochamp verwerkt jaarlijks circa 30 miljoen kilogram champignons tot conserven. De fabrikant maakte gebruik van een niet-branchespecifiek softwarepakket. Deze software werd niet langer onderhouden en bood bovendien onvoldoende functionaliteit.

Branchekennis

Prochamp koos voor de oplossing van Schouw Informatisering. De branchekennis en de ervaring in de champignonteelt gaven daarbij de doorslag. Een belangrijke functionele eis van Prochamp was dat gegevens eenmalig ingevoerd moesten worden. De oude situatie kenmerkte zich door doublures in het vastleggen van gegevens.

Winstpunten na implementatie

De implementatie van Dynamics NAV en SI Foodware is inmiddels afgerond. Prochamp signaleert een aantal belangrijke winstpunten. Zo heeft het bedrijf meer inzicht in de voorraden. Er is meer informatie beschikbaar over bedrijfsprocessen, terwijl gegevens minder vaak vastgelegd hoeven te worden. Met scanning is de traceability geoptimaliseerd. Bovendien beschikt Prochamp nu over eenduidige managementinformatie. Schouw Informatisering realiseerde een aantal maatwerkaanpassingen, waaronder de koppeling met een weegterminal. Vier maanden na de start van het implementatieproject ging Prochamp vrijwel geruisloos live.

Over Prochamp en Schouw Informatisering

Prochamp is een conservenfabriek, gevestigd in Velddriel. Een groot deel van de champignons die het bedrijf verwerkt, is afkomstig van zusterbedrijven. Prochamp produceert op voorraad en op order voor klanten binnen en buiten Europa. Schouw Informatisering is gespecialiseerd in ERP-software voor bedrijven in de voedingsmiddelenbranche. Als Independant Software Vendor (ISV) van Microsoft brengt het Brabantse softwarebedrijf haar eigen oplossingen op de markt. De add-on SI Foodware werd door Microsoft erkend als ‘Certified for Microsoft Dynamics’.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.