'Groenste verswinkel' Fruxino opent deuren in Antwerpen

"Volledig breken met oubollig imago van groenten en fruitwinkel"

Tholen - Maandag 7 december opende Fruxino, de 'groenste verswinkel', zijn deuren in Antwerpen. Vers én gezond, dat is het uitgangspunt van winkel, die uitsluitend gezonde producten verkoopt en dat koppelt aan een frisse en eigentijdse presentatie. Fruxino is opgericht door de gebroeders Claessens. Tom en Guy runnen samen Groothandel Claessens, die met vestigingen in Antwerpen en Brugge actief is in heel Vlaanderen. Bart Claessens heeft cateringbedrijf Silverspoon, waarmee zijn expertise zal goedvan pas komen in allerlei verse bereidingen voor Fruxino, zoals versesalades in de zomer.



Guy vertelt met Fruxino een meerwaarde te willen leveren voor particulieren. "Naast ons aanbod van uitsluitend kwaliteitsvolle versproducten richten we ons op productinformatie", zegt hij. "Zo hebben we bijvoorbeeld zeegroenten in ons assortiment voor mensen die met leuke producten bezig willen zijn. Wij geven tips en informatie over de gebruiksmogelijkheden." Tot het vaste assortiment behoren verse groenten en fruit, een juicebar met verse sappen ensoepen, die zo veel mogelijk ter plaatse vers gemaakt worden, en verse salades.



Fruxino is een samenwerking aangegaan met Koppert Cress, waarmee de verswinkel ook een verrassend assortiment microgroenten aan kan bieden. "Deze worden in de horeca wel gebruikt maar zijn voor consumenten nog beperkt beschikbaar", aldus Guy. Ook de bekende'legumaises' en boeken van groentenkok Frank Fol zullen in de verswinkel verkocht worden. "Iedereen die interesse heeft in gezonde en verse voeding en meer wil weten over bijzondere producten om het gerecht net dat beetje extra's te geven moet echt een kijkje in onze winkel komen nemen", aldus Guy.



De verswinkel van de gebroeders Claessens breekt met het klassieke en oubollige imago van degroenten- en fruitwinkel. Volgens Guy zijn er in België volop mooie bakkerswinkels en slagerswinkels maar voor de verkoop van groenten en fruit is er nog weinig aandacht voor presentatie, omkadering en informatie naar de klant toe. "Daar willenwij met Fruxino verandering in brengen." Fruxino zal in januari 2010 tevens het nieuwe concept 'Fruitservice' introduceren, het adres voor fruit op kantoor.

Fruxino is te vinden op de hoek van Museumstraat nr. 1 (hoek Vlaamse Kaai) in Antwerpen-Zuid.

Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.