Trekresultaten vroege trek

Het merendeel van de witloftrekkers is inmiddels alweer enige weken overgeschakeld naar de vroege trek. De wortels zijn over het algemeen gezond en de ziektedruk is vrij laag. In de trek zien we een goede lofproduktie. Er zijn weinig problemen met de houdbaarheid van het lof.

Goede rijpheid pennen

Vanaf het begin zien we voldoende rijpheid in de pennen die over het algemeen ook een goed groeiseizoen gekend hebben. Door de hoge drogestofcijfers zien we wel dat verscheidene partijen wat moeilijker los komen en meer temperatuur nodig hebben om de groei erin te krijgen en erin te houden. Bij meerdere wortelpartijen is sprake van matige wortelkragen. Vaak werd dit veroorzaakt door moeizaam klapwerk ten gevolge van afhangend loof.

Gebruik calciumchloride

Wortelpartijen met vrij hoge drogestof-cijfers en relatief kalle koppen zijn zeer gevoelig voor indroging. Zorg voor een goede bevochtiging in de koelcel. Dompelen in calciumchloride is een zeer effectief middel om deze partijen vitaal te houden. Zie ook Gebruik calciumchloride.

Rijpe partijen vlakker trekken

Ga bij rijpere partijen tijdig over op een vlakker temperatuurschema. de Hoquet-rassen zijn warmteminnend. Een wat hogere eindtemperatuur geeft strakker en gladder lof met een betere sluiting. Zie ook het algemeen trekadvies nov-dec.

Bron: Nieuwsbrief Chicosem


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.