Paprikatelers willen rassen testen

Paprikatelers willen zelf een onafhankelijk rassenonderzoek laten uitvoeren. Volgende week beslist het Productschap Tuinbouw of dit initiatief subsidie krijgt. Doelstelling van het nieuwe project is het uitvoeren van een onafhankelijk en praktisch ingestoken rassenonderzoek. Dit levert objectieve en praktische informatie op van nieuwe en van bestaande rassen. Telers bepalen welke rassen in de proef komen.

Veredelaars introduceren jaarlijks nieuwe paprikarassen. Om een juiste keuze te kunnen maken, gebruiken telers nu informatie uit onderzoek dat wordt uitgevoerd in België. De praktijk wil echter bevestiging uit een zelf georganiseerd onderzoek.

Proefbedrijven

De telers die als proefbedrijf willen meedoen, zullen worden aangeleverd door de P8 telersverenigingen en de landelijke commissie van LTO Groeiservice. Een voormalig paprikateler doet alle waarnemingen. LTO Groeiservice begeleidt de proef en zorgt voor verwerking van de cijfers.

De kosten bedragen ruim € 37.000. De sectorcommissie Groenten en Fruit van het PT beslist komende dinsdag of het productschap dat financiert.

Bron: Nieuwe Oogst


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.