Sandra Munster voert actie tegen toeristenbelasting seizoensarbeiders

Boos is ze, Sandra Munster van Kwekerij Siem Munster is daarom ten strijde getrokken tegen de gemeente. De reden is gelegen in het feit dat de gemeente Wieringermeer vanaf 2008 toeristenbelasting wil heffen om seizoenarbeiders. Voor 2010 heeft het college de belastingverordening zo aangepast dat ook de seizoenarbeiders daar onderdeel van gaan uitmaken.

In november heeft mevrouw Munster al haar ongenoegen kenbaar gemaakt in de commissie bestuur en financiën van de gemeente Wieringermeer. Tot grote verbazing overigens van de commissieleden Ruud Swagerman (OW 04) en Theo Groot (CDA) die kenbaar maakten dat zij niet beter wisten of seizoenarbeiders zouden vrij gesteld zijn van toeristenbelasting.

Voor 2010 heeft het college van de gemeente Wieringermeer de belastingverordening zo aangepast dat ook de seizoenarbeiders die verblijven in de Wieringermeer daar onderdeel van gaan uitmaken. Ook kwekerij Munster maakt gebruik van seizoenarbeiders, simpel omdat het werk gedaan moet worden en er niet genoeg mensen binnen de Wieringermeer te vinden zijn die dit werk willen doen.

Sandra Munster vindt dit een onredelijk standpunt van het college van de Wieringermeer, immers seizoenarbeiders zijn geen toeristen. Ze maken geen gebruik van de verschillende accommodaties waarvan vakantiegangers wel gebruik van maken. Sandra heeft berekend dat op basis van 15 seizoenarbeiders de kosten voor het verblijf van seizoenarbeiders een kostenpost met zich meebrengt van 50 euro per week voor de ondernemer. En dat is onredelijk in haar ogen.

Via een e-mail actie is ze inmiddels begonnen met het aantrekken van medestanders. Werkgevers die zich aangesproken voelen voor de argumenten van Sandra Munster worden verzocht zich komende dinsdag bij het gemeentehuis te vervoegen. Dan vergadert de commissie Bestuur en Financiën over de legesverordening waarvan de toeristenbelasting een onderdeel van uit maakt. Voor meer informatie kun je mailen met info@munsterflowers.nl .

De commissie Bestuur en Financiën komt op dinsdag 8 december bij elkaar in het gemeentehuis van Wieringermeer. Aanvang is 19.30 uur.

Bron: Wieringermeerplaza

Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.