Nederland exporteert 60% spruiten; VK houdt 90% binnenboord

Nederland en het Verenigd Koninkrijk worden beschouwd als de grootste spruitenproducenten van Europa. Toch zijn de verschillen opmerkelijk. Van de Britse productie is maar liefst 90% bestemd voor binnenlandse productie, terwijl in Nederland 60% bestemd is voor de export.

Spruitenareaal NL vs UK


In 2008 bedroeg het spruitjesareaal in Nederland 3.200 hectare. In hetVerenigd Koninkrijk was dit areaal 3.000 hectare. In vijf jaar tijd namhet Nederlandse areaal met 23% af, terwijl het Verenigd Koninkrijk12,5% van de aanplant zag afnemen. Belangrijkste importeurs van Hollandse spruitjes zijn Duitsland (67% / 30.400 ton) en Frankrijk (12% / 5.000 ton), gevolgd door Spanje, België en het Verenigd Koninkrijk

Pieter van Dongen van The Greenery verwacht in de toekomst minder spruitentelers, een groter areaal per teler, meer specialisatie, minder bittere rassen en een afnemende consumptie.

Bron: Brassicas Today


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.