Directeur Irenke Meekma van Bakker Barendrecht:

"Hele keten ingericht op zo min mogelijk doublures en kosten zonder waarde"

Tholen - Tijdens de ledenbijeenkomst van LTO Noord Glaskracht ging directeur Irenke Meekma van Bakker Barendrecht in op de ketenbeheersing die het bedrijf realiseert door nauwe samenwerking met de telers van telersvereniging Holland Crop en Albert Heijn. "We hebben de hele keten ingericht op zo min mogelijk doublures en kosten zonder waarde. Daarmee realiseren we een zelfde opbrengst, waar we meer aan overhouden."


Irenke Meekma van Bakker Barendrecht en Bas Hauwert van Albert Heijn

Bakker Barendrecht doet binnen de spelregels van Albert Heijn al jaren de inkoop van agf-producten voor Albert Heijn. "De ketenbeheersing die we destijds gerealiseerd hebben, proberen ze nu overal", constateert Meekma. "Onze telers worden iets minder bruin als de zon schijnt, maar ook minder nat als het heeft geregend. Daarmee zijn we niet elke dag de beste, maar op lange termijn wel de winnaar van de markt."

"Wij eisen van onze telers kwaliteit, voedselveiligheid en beschikbaarheid. Dat geldt zowel voor de Nederlandse als buitenlandse telers. Onze telers weten ver vooruit wat ze moeten leveren en wij produceren niet meer dan we nodig hebben", vervolgt Meekma. Ze schat dat 80 tot 90% van het agf-aanbod bij Albert Heijn afkomstig is van de eigen telers.

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.