Álvaro Peixoto (Brazilian Seed and Seedling Trade Association):

"Brazilië kan een belangrijke groentenexporteur worden"

Tholen - Brazilië kan een belangrijke groentenexporteur worden. Met name voor tomaten, suikermais en uien liggen er volgens directeur Álvaro Peixoto van de Brazilian Seed and Seedling Trade Association (ABCSEM) grote mogelijkheden. Volgens Peixoto zijn de voorwaarden voor export aanwezig. "Braziliaanse telers tonen een scherp zakelijk inzicht, de klimatologische omstandigheden in verschillende regio's van het land zorgen voor een jaarrond productie en de professionele telers kunnen terugvallen op een goede infrastructuur.

Het Braziliaanse groenten- en fruitareaal beslaat ongeveer 700.000 hectare. De teelt in het open veld overheerst en de oogsten zijn vrijwel geheel bestemd voor binnenlandse consumptie. Het belangrijkste exportgewas is tot op heden de watermeloen. Belangrijkste gewassen in Brazilië zijn watermeloenen (63.000 ha), tomaten (53.000 ha) en uien (50.000 ha). Overigens hebben de Brazilianen ook op de binnenlandse markt nog veel terrein te winnen. Met een gemiddelde jaarlijkse consumptie van 43 kilo groenten en fruit per inwoner, scoren de Brazilianen laag. Amerikanen eten bijvoorbeeld jaarlijks gemiddeld 110 kilo groenten en fruit; Chinezen 254 kilo.

Bron: Melons Today


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.