Nieuw wortelras bevat 40% meer bèta-caroteen

Tholen - Telers in het Verenigd Koninkrijk verbouwen nu een wortelras dat 40% meer bèta-caroteen bevat dan andere rassen. Het nieuwe ras wordt geteeld door telers in Shropshire. De wortelen zijn intens oranje met een flink zoete smaak. Volgens dr. Elisabeth Weichselbaum, van het British Nutrition Foundation, resulteert een gebrek aan vitamine A tot oogproblemen en nachtblindheid. Overigens is het zicht niet direct beter bij het consumeren van grote hoeveelheden.

Bèta-caroteen (pro-vitamine A) wordt in het lichaam omgezet in vitamine A. Het zorgt, net als vitamine A, voor een goede weerstand en is erg belangrijk voor het gezichtsvermogen, maar ook voor gezonde botten, tanden, huid en haar en voor de groei. Bèta-caroteen is een antioxidant: het beschermt de cellen in het lichaam tegen vrije radicalen. Vrije radicalen zijn stoffen die schade aan cellen kunnen veroorzaken.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.