Aanbieden gezonde voeding is supermarkten op het lijf geschreven

Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL), de koepelorganisatie van supermarkten, tekent vandaag in het bijzijn van minister Klink het Convenant Gezond Gewicht. De afgelopen jaren hebben supermarkten laten zien dat verbeteren van de productsamenstelling en het beter informeren van de consument leidt tot gezondere klanten en een effectieve bestrijding van overgewicht en obesitas.

Uit het eindverslag van vijf jaar Convenant Overgewicht dat vandaag wordt gepresenteerd, blijkt dat consumenten in de supermarkten steeds gemakkelijker kunnen kiezen voor een gezonde levensstijl. Met het ondertekenen van het nieuwe convenant Gezond Gewicht gaat de supermarktbranche, samen met de andere partners, voort op de goede weg.

Vanaf 2005 heeft er een revolutie in de schappen van de supermarkt plaatsgevonden. Door de komst van de gezondheidslogo's zijn er tonnen aan zout, suiker en vet bespaard. De consument wordt op de winkelvloer gestimuleerd gezond te eten door onder andere aantrekkelijke groenteafdelingen, de introductie van kinderfruit voor de jonge consument en steeds groter aanbod van gezonde producten. Op de CBL-website www.passievoorfood.nl kunnen consumenten informatie vinden over gezonde voeding, bereidingswijze, houdbaarheid et cetera.

"Consumenten moeten zich bewust worden van hun eetpatroon en de consequenties daarvan. Supermarkten helpen hen daarbij met heldere voorlichting," aldus Henrieke Crielaard van het CBL. "De consument kan daardoor op een makkelijke manier een afgewogen keuze maken voor producten die passen in zijn of haar levensstijl. Voorbeelden hiervan zijn duidelijke etikettering en informatie in de supermarktmagazines." Supermarketen willen hiermee stimuleren dat de consument nadenkt over wat hij eet. Dit werkt volgens het CBL beter dan stringente regelgeving.

In het convenant is een groot aantal partijen vertegenwoordigd. Het CBL is blij dat ook het Voedingscentrum aanhaakt bij het convenant. De voorlichting van het Voedingscentrum over gezonde voeding is een belangrijke leidraad voor de consument. Daarmee wordt hij geholpen om dagelijks voor een goede prijs een gezonde en smakelijke maaltijd op tafel te zetten!

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.