Scana Noliko neemt fruitdivisie over

Bonduelle stapt uit fruit

De Franse groenten- en fruitverwerker Bonduelle gaat zijn fruitdivisie in Rijkevorsel verkopen aan Scana Noliko uit Bree. Scana Noliko is voor 92,6 procent in handen van de investeringsmaatschappij Gimv. Bonduelle heeft beslist om zich, als gevolg van de crisis, terug te plooien op zijn kernactiviteit in de groenteverwerking. De verkoop, waarover geen financiële details bekend zijn, zou geen impact hebben op de tewerkstelling.

De divisie in Rijkevorsel verwerkte appelen, kersen en zilveruien. De vestiging haalt met 51 arbeiders en 7 bedienden een omzet van 17 miljoen euro, op een groepsomzet van 1,5 miljard euro over het gebroken boekjaar 2008/09. Al het personeel wordt, met behoud van de arbeidsvoorwaarden, overgenomen door Scana Noliko.

Bonduelle wordt met de verkoop opnieuw een zuivere groenteverwerker. Vanwege de verschillen in verwerkingsprocédés kon het bedrijf niet langer actief blijven in fruit. Dat zou substantiële investeringen vereisen op commercieel vlak en in de productie. Gezien de crisis kan Bonduelle die inspanning niet leveren.

De verkoop zou definitief afgerond worden op 14 december. De overdracht van de activiteiten en personeel zou op 1 februari 2010 gebeuren.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.