Ministerie van LNV en TNO zoeken ideeën om voedselverspilling te verminderen

Per jaar wordt er in de voedselketen voor 2 miljard euro aan voedsel weggegooid. Minister Gerda Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) wil in 2015 20% minder voedselverspilling te realiseren. Samen met TNO roept haar ministerie voedselproducenten, -distributeurs en –experts op om ideeën aan te leveren over hoe er minder voedsel wordt weggegooid, reststromen beter benut en de keten efficiënter gemaakt kan worden

LNV en TNO roepen geïnteresseerde partijen uit de groente- en vleesketen op om zich via http://vraagstelling.voedselverspilling.nl te melden met plannen en ideeën om de voedselverspilling te verminderen. Kansrijke ideeën worden in een team binnen een week uitgewerkt tot een plan van aanpak met bijbehorende business case. Het team wordt samengesteld uit mensen werkzaam in de voedingsindustrie op basis van de vereiste kennis en vaardigheden.

Van 4 november tot en met 20 december 2009 kunnen bedrijven uit de groente- en vleesketen via bovenstaande link doorgeven waar de uitdagingen rond voedselverspilling liggen. Wij horen graag van u.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.