Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Gezond eten verlaagt kans op depressie

Tholen - Britse wetenschappers hebben ontdekt dat gezonde voeding het risico voor depressiviteit vermindert. Volgens het onderzoek lijden mensen die dikwijls voorbehandeld voedsel eten eerder aan depressiviteit. Niet bewerkte voedingsmiddelen daarentegen verminderen het risico.

De proefpersonen werden in twee groepen verdeeld: Groep 1 kreeg veel voorbereid voedsel, de tweede groep moet zich vooral voeden met natuurlijke voedingsmiddelen. Daarna werden de deelnemers gedurende vijf jaar gevolgd. Het resultaat was dat de gezonde eters een 26 procent lager risico op het lijden aan een depressie vertoonden. De deelnemers van de andere groep met kant en klare maaltijden hadden echter een verhoogd risico van 58 procent op een depressie.