Supermarktketen Deen staakt pilot rechtsreekse afname sierteelt

Supermarktketen Deen is gestopt met de pilot waarbij de bloemen- en plantenafdeling rechtstreeks werden beleverd door kwekers van The Green Keepers. Volgens Deen is gebleken dat het afnemen via The Green Keepers geen voordeel biedt boven de normale inkoopwijze van Deen. Deen heeft op de bloemenveiling in Aalsmeer eigen inkopers.

Deen startte een halfjaar geleden met een pilot in de vestiging in Bovenkarspel. Planten en bloemen werden niet meer op de veiling ingekocht, maar rechtstreeks aangeleverd door een groepkwekers die zich in The Green Keepers verenigd hebben. Elke twee weken vernieuwde The Green Keepers het complete assortiment bloemen en planten.

"Na een paar maanden zijn we erachter gekomen dat de manier waarop Deen de planten- en bloemenafdeling traditioneel invult, eigenlijk heel goed is," aldus Else Mieke Deen. "Nu de pilot is afgerond, kunnen we vaststellen dat de huidige bloemen- en plantenafdeling afdoende wordt ingevuld. Het rechtstreeks afnemen via The Green Keepers biedt geen voordeel boven onze eigen invulling."

Bron: Agri Holland

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.