Duitse consument beschrijft komkommer als calorie-arm, gezond, fris en sappig

Caloriearm, gezond, fris en sappig; zo beschrijft de Duitse consument een komkommer. Vooral de overtuigingen betreffende ‘gezond’ en ‘caloriearm’ zijn zeer sterk. Termen en associaties die goed gebruikt kunnen worden in de communicatie en positionering van komkommers.

Meer assortimentskeuze wenselijk

Het gebrek aan assortimentskeuze is wel iets waar aan gewerkt zou kunnen worden. Men is hier minder tevreden over. Meer variatie in bijvoorbeeld kwaliteitsklassen en rassen bieden daarnaast de ideale gelegenheid om zich te differentiëren en vormt vaak de basis voor goede prijsstellingen.

Komkommer kleur belangrijke kwaliteitindicator bij aankoop

Over de kwaliteit van komkommers is de Duitse consument doorgaans zeer tevreden. Vooral de versheid wordt goed beoordeeld. De kleur, de gaafheid van de schil en stevigheid van de uiteinden zijn de belangrijkste kwaliteitsindicatoren waar men bij aankoop van een komkommer naar kijkt. Hoe groener de komkommer, hoe gaver de schil, hoe steviger de uiteinden, hoe verser de komkommer.

Bron: Productschap Tuinbouw, www.tuinbouw.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.