Telen met toekomst: verduurzamen van gewasbescherming

Het project Telen met toekomst werkt met alle belanghebbenden aan de verduurzaming van gewasbescherming. Naast het ontwikkelen van nieuwe kennis, gaat veel aandacht uit naar het inbedden en bestendigen van verduurzaming. De kennisagenda van Telen met toekomst bestaat uit veelbelovende, duurzamere methoden en maatregelen die nog een praktijkbeproeving kunnen gebruiken om ze praktijkrijp te maken. Deze zogenoemde best practices zijn geselecteerd uit een reeks veelbelovende ontwikkelingen in de onderzoeksfase.

De eerste jaren werkte Telen met toekomst voor ontwikkeling van deze best practices met 35 groepen ondernemers, verdeeld over alle sectoren. Vanaf 2008 is het werken met vaste groepen losgelaten en worden per maatregel ondernemers en belanghebbenden bij elkaar gezocht, die samenwerken aan de beproeving en doorontwikkeling. Vele best practices zijn intussen good practices geworden.

Voor kennisontwikkeling en -doorstroming gaat Telen met toekomst de dialoog aan met alle belanghebbende partijen in regio’s en sectoren. Het heeft geleid tot een grote hoeveelheid gezamenlijke activiteiten, variërend van bijdragen op ledenavonden, vakbladartikelen, flyers en brochures tot en met demonstraties, manifestaties en kennisdagen.

De samenwerking van ondernemers, stakeholders en Telen met toekomst is zo de motor geworden van verspreiding van duurzame methoden en technieken. De toepassing van good practices neemt zichtbaar toe. Daarnaast werkt Telen met toekomst via stakeholdermanagement aan enrollment: het (over)nemen van de verantwoordelijkheid voor duurzame gewasbescherming en het daarnaar handelen. Het gewenste eindresultaat is dat stakeholders draagvlak bij klanten en leden creëren, dat zij de toepassing van meer duurzame methoden in gewasbescherming adviseren/bevorderen en knelpunten in duurzaamheid samen oplossen.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.