Berkman Forwarding

“Wij willen onze douane-afhandeling uitbreiden in de AGF-handel”

Tholen – Berkman Forwarding B.V. is een expediteur/NVOCC (Non Vessel Operating Common Carrier) met naast het kantoor in Barendrecht eigen vestigingen in China, Vietnam, India, U.S.A. en werkt in andere landen samen met betrouwbare en gerenommeerde agenten. De onderneming is in staat een zeer omvangrijke en betrouwbare service aan te bieden die zich niet alleen beperkt tot het afhandelen en verzorgen van uw verschepingen en/of transporten maar ook een 'totaal logistiek concept'. Stephan de Baan van Berkman Forwarding vertelt in principe het gehele logistieke proces en alle daarbij behorende documenten te kunnen verzorgen vanaf het inkoopformulier tot aan de uiteindelijke klant.De douane-afhandeling is één van de speerpunten van Berkman Forwarding die sinds april 2009 AEO-gecertificeerd is. Met dit certificaat hoeft de douane minder controles uit te voeren en hebben ladingstromen die gecertificeerd zijn voorrang. "We zijn erg trots om bij de eerste 100 Nederlandse bedrijven te horen die in het bezit zijn van dit certificaat", vertelt Stephan. Omdat de onderneming eigen kantoren heeft in de bovengenoemde landen en daarnaast werkt met betrouwbare agenten is Berkman Forwarding in staat om op een vertrouwelijke manier het gehele proces in goede banen te leiden.

Ondanks dat Berkman Forwarding is gevestigd op het handelscentrum in Barendrecht lijken niet alle AGF-handelaren op de hoogte van hun diensten. "We gaan ons steeds meer richten op de groenten- en fruitsector en zeker vanuit grote productielanden als China, India en Vietnam biedt dit kansen voor importeurs hier", aldus Stephan. Berkman kan naast de (douane)afhandeling van inkomende ladingen ook verschepingen en de en natransporten voor de importeurs verzorgen. Hiernaast is Berkman Forwarding lid van de "Perishable Logistics Alliance", dit zijn wereldwijde aangesloten expediteurs welke experts zijn op het gebied van temperatuur gecontroleerde verschepingen.

Berkman Forwarding biedt naast zeevracht ook luchtvracht, weg-, barge- en treintransport aan. Met de douane afhandeling nemen zij veel werk en zorg uit handen. Daarnaast verzorgt het bedrijf ook gasmetingen en behoort ontgassen tot de mogelijkheden. Berkman Forwarding onderscheidt zich met het één op één contact. "Wij staan heel dicht bij de klanten door altijd een vaste contactpersoon aan onze klanten te koppelen", vertelt Stephan. "Daarnaast zijn wij continue betrokken in het proces doordat we een online verbinding hebben met de douane."

Voor meer informatie: www.berkmanforwarding.nl

Berkman Forwarding
Tuindersweg 34
2991 LR Barendrecht
Tel. 0180 643 683
Fax 0180 643 684

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.