"Gemeenten willen Midden-Delfland "beschermen" tegen glastuinbouw"

Zes gemeenten gaan samenwerken om het landelijk gebied in Midden-Delfland te beschermen tegen opkomende verstedelijking en glastuinbouw. Daarover zijn afspraken gemaakt in het ontwikkelingsplan voor het gebied.

Gemeenten willen Midden-Delfland beschermen tegen glastuinbouwDelft, Rotterdam-Overschie, Schiedam, Vlaardingen, Maassluis en Midden-Delfland en het Hoogheemraadschap van Delfland hebben in het zogenoemde LOP (landschapsontwikkelingsplan) afspraken gemaakt om de landschappelijke kwaliteit van het gebied Midden-Delfland te behouden en te versterken. De bedoeling is volgens de gemeenten om oprukkende verstedelijking en glastuinbouw tegen te gaan. Uit het plan moeten bestemmingsplannen voortkomen die moeten voorkomen dat het landschap in Midden-Delfland verrommelt en verstedelijkt.

Duidelijkheid over kansen ondernemers

De gemeenten willen het ontwikkelingsplan voor Midden-Delfland ook gebruiken om agrarisch ondernemers meer duidelijkheid te geven. Zo moet duidelijk worden welke kansen er in het gebied zijn voor agrarisch ondernemers.

Bron: Vakblad voor de Bloemisterij

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.