PT: kwart minder aan heffingen

Het Productschap Tuinbouw (PT) krijgt volgend jaar € 15 miljoen minder aan heffingen binnen. Dat heeft het bestuur van het PT woensdag besloten. De inkomsten uit heffingen worden voor volgend jaar op € 51 miljoen geraamd. In 2009 komt er bij het schap ongeveer € 66 miljoen binnen. De daling ligt op ongeveer 25 procent.

Bij de bloembollen en bloemen gaan de heffingen voor de telers omlaag. Voor kwekers van groente en fruit, bomen en champignons blijven de afdrachten nagenoeg gelijk aan 2009. De totale baten van het PT worden voor 2010 op € 62 miljoen geraamd, de lasten komen uit op € 83 miljoen.

Reserves

Doordat er minder geld binnenkomt via de heffingen, teert het PT in op het eigen vermogen. Dat gaat terug van € 97 miljoen naar € 76 miljoen volgens begroting,
Het schap heeft zich ten doel gesteld om de reserves terug te brengen tot 50 procent van de jaarlijkse lasten. In 2010 daalt het niveau tot 85 procent.

Bron: Nieuwe Oogst


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.