Duurzame winst uit IJsland, ook in 2009

Bijeenkomst komkommertelers uit acht landen

Afgelopen week hebben De Ruiter Seeds, Philips Lighting en Koppert Biological Systems gezamenlijk een bijeenkomst georganiseerd voor komkommertelers uit acht landen, te weten Nederland, Rusland, Wit-Rusland, Finland, Zweden, Denemarken, Noorwegen en IJsland.Het was al weer de vierde maal dat dergelijk bijeenkomst voor de telers uit de betreffend landen georganiseerd werd. Het thema van de bijeenkomst was 'duurzaamheid' en dit sloot prima aan bij de locatie die ditmaal was gekozen, n.l. IJsland. Op IJsland wordt namelijk enige jaren gewerkt al met aardwarmte en CO2.
Tevens wordt er jaarrond onder lampen geproduceerd met een minimale input van chemische bestrijdingsmiddelen (dit mede door het gebruik van rassen met een hoge resistentie tegen meeldauw).Alle deelnemers werd een 2-daags programma aangeboden. Buiten de presentaties van de betrokken bedrijven was er ook nog een interessante presentatie van Jan Janse van de WUR over energie besparing in de komkommerteelt. Naast bezoeken aan diverse telers is er ook nog een bezoek gebracht aan de IJslandse handelsorganisatie SFG, die een presentatie hield hoe ze toegevoegde waarde gecreëerd hebben bij de producten komkommers, tomaten en paprika. Dit onderwerp was duidelijk actueel gezien de discussies die dit opleverden. Vooral de communicatie over en weer tussen de deelnemers uit de diverse landen leverden interessante discussies op en gaven vaak verschillende visies op bepaalde ontwikkelingen weer. Doel was ook om een hoge mate van kennisuitwisseling te realiseren om zodoende de komkommerteelt in Noord-West Europa op een nog hoger niveau te krijgen.

Bijgaand een impressie aan de hand van een fotoreportage

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.