Weyers GmbH bouwt nieuw op Fresh Park Venlo

Op Fresh Park Venlo wordt een nieuw logistieke hal, inclusief kantoren, van ruim 17.000 m2 gebouwd voor het ook nu reeds op het terrein gevestigde bedrijf Weyers GmbH. Daarmee komt de totale bebouwde oppervlakte van Fresh Park Venlo op 100 hectare. Het gebouw van Weyers komt in het nieuwe uitbreidingsgebied van Fresh Park Venlo, aan de noordzijde van het huidige terrein.

Op 9 november ondertekenden Robert Weyers, eigenaar van Weyers GmbH, en Frans van Dijck, directeur ZON Holding, de overeenkomst waarmee de plannen voor de nieuwbouw officieel werden bekrachtigd. Naar verwachting kan op 1 april 2010 de eerste schop in de grond.


Robert Weyers en Frans van Dijck hebben het contract voor de nieuwbouw net ondertekend, in het bijzijn van Mark Verheijen, wethouder Economische Zaken van Venlo.

Wethouder Mark Verheijen, verantwoordelijk voor de economische ontwikkeling van Venlo, gaf aan erg blij te zijn met de verdere groei van Fresh Park Venlo. "Fresh Park Venlo ontwikkelt zich fantastisch. Het concept en het beheer zijn een schot in de roos. De nieuwbouw van Weyers past perfect in de ambities van zowel Fresh Park als ook de regio Venlo", aldus Verheijen.

Fresh Park Venlo heeft als toekomststrategie om het terrein ‘versbreed’ verder te ontwikkelen. Hiertoe is de focus in toenemende mate ook gericht op bedrijven buiten de groenten- en fruitsector, zoals bijvoorbeeld vlees- en visverwerkende bedrijven.

De Duitse firma Weyers vindt haar oorsprong als 'Kartoffelhof Weyers'. Deze winkel is meer dan 40 jaar geleden geopend door de ouders van de huidige eigenaar Robert Weyers. De firma is sinds oktober 2001 in het Duitse Weeze en in Venlo gevestigd. Op dit moment bestaat de Weyers-groep uit vier pijlers:

Productie:
Telersvereniging SunQuality (Sunfresh) en verschillende tlers van wie Weyers GmbH exclusief de productie vermarkt.
Handel:
Weyers GmbH
Overslag, opslag en verpakken:
Pakstation Venlo
Transport:
Venloer Transport

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.