Groen licht voor geavanceerde centrum voor agrofood onderzoek in Food Valley

De ministerraad heeft op 6 november besloten om samen met de provincie Gelderland 18,8 miljoen euro te investeren in een centrum van geavanceerde onderzoeksfaciliteiten in de Gelderse Food Valley regio rondom Wageningen UR. Daarmee wordt een impuls gegeven aan de infrastructuur voor onderzoek naar gezonde voeding en nieuwe voedingsproducten en -processen. Stimuleren van kennisintensieve bedrijvigheid op het terrein van Voeding en Gezondheid behoort tot een van de speerpunten in het beleid van de provincie Gelderland. Economische Zaken draagt 12,4 miljoen euro bij, de provincie 6,4 miljoen. Wageningen UR zal het Centrum voor geavanceerde Technologie Agrofood opbouwen en beheren.

Het centrum wordt op basis van zakelijke tarieven geëxploiteerd. Daardoor kan blijvend geïnvesteerd worden in het verder uitbreiden en op peil houden van de voorzieningen. Ook in de toekomst blijven dan steeds de nieuwste faciliteiten ter beschikking voor het Nederlandse en Europese agrofood onderzoek. De apparatuur die in het centrum wordt geconcentreerd kan door zowel bedrijven als onderzoeksinstellingen gebruikt worden.

De huidige investering betreft de eerste fase waarin nog geen nieuwbouw wordt gepleegd en de apparatuur op de verschillende laboratoria van Wageningen UR blijft staan om optimale aansluiting bij de benodigde kennis te houden. Er is voorzien in een tweede fase waarin de voorzieningen worden gecentraliseerd op Wageningen Campus.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.