WarmCO2 installeert warmtewisselaars bij tuinders

De aanleg van het warmtenet in Terneuzen verloopt voorspoedig. In september plaatste WarmCO2 bij iedere tuinder een eigen warmtewisselaar. Het testen van het warmtesysteem gebeurt in oktober. Vanaf begin november start vervolgens de levering van warmte. 

Vóór op schema

Jan Uilenreef, directeur van WarmCO2, is tevreden over de gang van zaken rondom het warmtenet. "We liggen zelfs vóór op de planning. Daardoor kunnen we in oktober uitgebreid inregelen en testen. Vanaf begin november gaan we dan ‘echt’ leveren. Dat betekent dat de planten in november zonder problemen de kas in kunnen."

Eigen warmtewisselaar

Na de zomer zijn de laatste buizen van het hoofdleidingennet de grond ingegaan. Vervolgens is in september bij elke tuinder een eigen warmtewisselaar geplaatst. Deze zorgt voor de overdracht van de warmte van het centrale systeem naar het eigen warmtesysteem in de kas van de tuinder. In oktober worden de deelsystemen aan elkaar gekoppeld, gevuld met steriel water en vervolgens langzaam op temperatuur en druk gebracht. De laatste stap is het testen van de meet- en regeltechniek.

Levering CO2

Ondertussen wordt ook hard gewerkt aan de afronding van het CO2-net. De hoofdleiding hiervoor is aangelegd. In november en december worden de CO2-afnamestations bij de tuinders geïnstalleerd. De verwachting is dat de CO2-levering in januari start.

Bron: Glastuinbouw Terneuzen

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.