Oproep bezwaar maken tegen waterschapsheffing West-Friesland

LTO Noord afdeling West-Friesland roept alle agrariërs op bezwaar te maken tegen de aanslag van het waterschap. De toedeling van de kosten zorgt voor een onevenredig zware belasting van agrariërs. Velen hebben een rekening gekregen die meer dan 30 procent hoger ligt dan vorig jaar.

Alle agrariërs in West-Friesland die aangesloten zijn bij LTO Noord hebben een bezwaarschrift in huis gehad, dat ze kunnen ondertekenen en opsturen naar het hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. De LTO hoopt hiermee de ernst van de problematiek duidelijk te maken aan het hoogheemraadschap.

Land- en tuinbouwers betalen per jaar zo'n zestig miljoen euro mee aan de infrastructuur. In vijf jaar tijd is dat driehonderd miljoen euro. Tegenover een stijgende watersysteemheffing en ingezetenenheffing staat een dalende zuiveringsheffing. Land- en tuinbouw betalen vooral de stijgende watersysteemheffing, zonder dat daar compenserende bestanddelen tegenover staan. Landbouwbedrijven betalen al snel duizenden euro's extra. Het probleem is vooral principieel van aard.

De sector betaalt jaarlijks zestig miljoen euro voor autowegen, spoorwegen, viaducten en tunnels, waar zeventien miljoen Nederlanders gebruik van maken. Als dit bij de gebruikers terecht zou komen, dan zou dit een stijging van de wegenbelasting betekenen van slechts een half procent. Door de samenvoeging van landbouwgronden en infrastructuur gaan land- en tuinbouw meer betalen zodra een nieuwe weg of spoorlijn wordt aangelegd.

Bron: Westfries Weekblad

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.