Ercument Saka van Enes Groenten en Fruit:

"We concurreren elkaar als agf-handelaren kapot"

Tholen - "Alle agf-handelaren proberen elkaar maar kapot te maken". Zo, het hoge woord is er uit bij Ercument Saka van Enes Groenten en Fruit in Venlo. "Er valt veel meer uit onze handel te halen en de kansen zijn er. We zijn een relatief kleine markt, maar toch concurreren we elkaar iedere keer weer kapot. Wanneer we in samenwerking een bepaalde prijshandhaving zouden realiseren, zouden de prijzen veel hoger liggen!"

De importeur spreekt uit ervaring. Na een jaar lang lucratieve import van Chinese kastanjes, werd dit product opeens door verschillende collega's op het Fresh Park Venlo voor een veel lagere prijs aangeboden. Weg handel! "We zouden toch met elkaar afspraken moeten kunnen maken. Tenslotte doen we allemaal dezelfde handel. Natuurlijk gaan er een paar met de prijzen onder zitten, dat weet ik ook wel. Maar je moet toch ergens beginnen!"

Ercument is blij met het cash-en-carry-beleid dat Enes vanaf haar ontstaan voert. "Van deze 'marktklanten' kunnen we goed handel bedrijven", vertelt de Turkse handelaar. "Veel importeurs hebben geen verstand van zaken, maar gaan wel importeren. Je ziet dat bijvoorbeeld met de import van Turkse paprika's. Elke keer komt er weer een merk bij, en maar in die markt duwen. Nou, welcome to the club!"

Voor meer informatie:
Ercument Saka en/of Huseyin Culdur
Enes Groenten en Fruit
Venrayseweg 116E (loods H3-5)
5928 RH Venlo
Tel.: (077) 396 11 90
Fax: (077) 396 11 98
www.enes.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.