Topkok gaat zelfgemaakte babyvoeding op markt brengen

De Nederlandse sterrenchef Toine Hermsen lanceert een voedingslijn voor baby's. 'Omdat de reguliere babyvoeding smaakloos is.' Zaterdag kon je niet reserveren bij Toine Hermsen (één Michelin-ster) in Maastricht. Het restaurant was gereserveerd voor baby's en kinderen. Ze kwamen de babyvoeding van de chef testen.

Toine Hermsen is na één jaar studie ondertussen wel een expert in babyvoeding. Hij heeft eerst bijna alles gegeten wat aan babyvoeding op de markt is en concludeert dat het allemaal even smaakloos is. "Je proeft gewoon niet wat je eet. Je kan absoluut niet zeggen waarmee de babyvoeding is gemaakt. Op die manier blijft de smaak van baby's natuurlijk onderontwikkeld."

De bewaartechnieken doden de smaak. "Mijn potjes zijn maximum vier weken houdbaar", zegt Hermsen. Hij beschuldigt ook de alternatieven voor zout en suiker als smaakdoders. Producenten zoeken dan alternatieven, die helaas de smaak van het basisproduct maskeren. Daar gaat het Hermsen dus om: groenten en fruit - vooral Limburgse - hun smaak laten houden. "Baby's zijn in staat smaken te onderscheiden", zegt hij. "Zet ze iets zuur voor en ze lusten het niet. Ik heb lang tests gedaan om uiteindelijk een lijn samen te stellen met 21 verschillende potjes. Uit de proeverij van dit weekeinde blijkt dit de top-drie: stamppotje van wortel; fruitpap van ananas en verse vanille; stamppotje van broccoli met daarin stukjes beenhesp."

Bron: standaard.be


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.