Steun voor samenwerking proefcentra glastuinbouw Vlaanderen-Nederland

De stuurgroep van het Europese Interreg IV programma heeft zeven nieuwe projectvoorstellen goedgekeurd. Het gaat om grensoverschrijdende samenwerkingsprojecten tussen Nederland en Vlaanderen. Goedgekeurd werd onder andere het project OPTIGLAS, dat is gericht op een brede samenwerking tussen de proefcentra rond (glas)tuinbouw in de Grensregio Vlaanderen-Nederland.

De glastuinbouw in Vlaanderen en Nederland is een belangrijke economische drager voor de betrokken regio's in beide landen. De ontwikkeling van de glastuinbouw in Vlaanderen en Nederland heeft de jongste jaren een sterke evolutie doorgemaakt.

Goed uitgebouwde onderzoeks- en voorlichtingscentra zijn een noodzaak in de verdere uitbouw en ontwikkeling van de glastuinbouw in de betrokken regio's. Ze zijn het eerste aanspreekpunt voor problemen in de praktijk en daarmee de eerste stap naar de oplossingen waar tuinbouwbedrijven naar zoeken. Daarom investeert het project in de uitbouw van de centra. Het project OPTIGLAS is gericht op een brede samenwerking tussen de proefcentra rond (glas)tuinbouw in de Grensregio Vlaanderen-Nederland.

In Zeeland levert zowel de provincie als Europa een aanzienlijke bijdrage aan het voorlichtings- en opleidingscentrum in Westdorpe, Terneuzen. De opleidingskas daar kent inmiddels een aantal succesverhalen van werknemers die doorverwezen zijn naar de commerciële tuinders.

Bron: Provincie Zeeland

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.