Dertig ontslagen bij Nic. Sosef

De economische crisis heeft in de glastuinbouw met grote kracht toegeslagen. Door de gevolgen van de kredietcrisis en de situatie op de afzetmarkt is de sector in alle geledingen getroffen. Veel tuinbouwondernemers lijden verliezen en zien met veel zorg de nabije toekomst tegemoet. Nic. Sosef is voor 100% toegewijd aan de glastuinbouw en deelt daarom ook mee in de malaise.

Nic. Sosef heeft de overtuiging dat de tuinbouwsector als geheel nog steeds krachtig is en in staat zal zijn om zich weer op te richten en te 'floreren'. De huidige situatie heeft echter een zeer laag investeringsniveau binnen de tuinbouwbedrijven voor de komende paar jaar tot gevolg. Nic. Sosef heeft zich op de ontstane situatie moeten beraden om hiervoor een passend antwoord te vinden. Besloten is om intern te reorganiseren, waarbij het zwaartepunt voornamelijk ligt bij de technische afdelingen. Zo zullen de afdelingen Elektrotechniek, Watertechniek en Scherm- en Lucht worden samengevoegd tot één afdeling, hetgeen efficiencyvoordelen en verhoogde slagvaardigheid zal opleveren.

Helaas heeft de verwachte marktontwikkeling voor de komende jaren ook tot gevolg dat er 30 arbeidsplaatsen moeten vervallen. Dit met name binnen techniek, maar echter ook binnen de handelsactiviteiten. De directie betreurt dit in hoge mate. De continuïteit van het bedrijf mag echter niet in gevaar worden gebracht. Deze ingreep is nog niet eerder voorgekomen in de 78-jarige geschiedenis van Nic. Sosef BV.

Bron: HetHeleWestland

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.