Erkan Arslan en Tuncay Yücel van AFG Vlietplein:

"Elke dag vers inkopen bij veiling van de Spaanse Polder"

Erkan Arslan en Tuncay Yücel maken lange dagen voor hun nieuwe groentezaak in Drievliet. Voor de opening van hun winkel aan het Vlietplein om 08.00 uur ’s ochtends hebben ze al een paar uur achter de rug voor hun dagelijkse bezoek aan de veiling van de Spaanse polder, waar ze alles voor hun assortiment vers inkopen. “Wat wij hebben staan blijft bij de mensen een week goed. Dat durven we wel te garanderen.”

Vooral Yücel is een ervaren groenteman en inkoper. Hij werkt al ruim twintig jaar in de branche en had eerder winkels in Schiedam en Vlaardingen. Samen met Arslan werd de stap naar Ridderkerk gezet nadat ze op internet hadden ontdekt dat hier een groentezaak was vrijgekomen. “Het is hier een prachtig winkelcentrum dat wij hopen te versterken met een aantrekkelijk aanbod. Dat willen we doen door het bieden van kwaliteit zonder dat we duur genoemd kunnen worden” stelt het tweetal. De groente- en fruitspecialisten hebben hun nieuwe winkel de alleszeggende naam “AFG Vlietplein” gegeven: hét adres voor aardappels, fruit en groenten.

Het duo bedient er de klanten onder meer met vers gesneden groente en zelfgemaakte salades. “We maken alles ’s morgens vers. Lekkerder en gezonder kan niet. Veel mensen beseffen niet dat aan voorverpakte gesneden groente in de supermarkt vaak conserveermiddelen zijn toegevoegd. Van ons krijg je het pure fruit en de pure groente” benadrukken Erkan en Tuncay.

Eigen appelmoes en verse salades

Vers van het mes zijn bijvoorbeeld de soepgroenten, roerbakmix en gesneden andijvie. Ook is er appelmoes van eigen makelij. De gemakskeuken wordt bediend met onder meer gevulde paprika’s. In de vitrine presenteert het duo elke dag acht tot tien verschillende verse salades. Tot het assortiment behoren onder meer de rijk gevulde salade van het huis, rauwkostsalade, waldorfsalade, preisalade, ijsbergsalade, tomaten/eisalade en appel/komkommersalade. Ook fetasalade, tonijnsalade en een light salade behoren tot de mogelijkheden: “Het is voor ons in de beginperiode nog een beetje aftasten welke smaken hier hard gaan en welke niet.

Voorlopig krijgen we vooral positieve reacties en willen mensen graag nieuwe salades uitproberen” aldus de groentemannen die ook kunnen bezorgen aan huis. Dat geldt ook voor de fruitmanden die ze met verschillende samenstellingen kunnen opmaken. Scholen en kinderdagcentra zijn inmiddels aangeschreven om ook daar dagelijks in vers fruit te kunnen voorzien.

Bron: uwnieuws.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.