Jan de Smet van Van der Knaap:

"Na tien jaar een kantelpunt in de verkoop van kokosmatten"

Tholen - "Na tien jaar is er een kanteljaar in de verkoop van kokosmatten." Dat vertelt Jan de Smet van de Van der Knaap Groep het aankomende teeltseizoen. Zo verdubbelt Agro Care in Middenmeer het areaal van 10 tot 20 hectare, start Berg Peppers uit Bleiswijk met een areaal van 5,5 hectare op kokosmatten en ook in België maken er meerdere kasgroententelers gebruik van. In deze gevallen gaat het allemaal om het Profit-type van Van der Knaap.


Jan de Smet (Van der Knaap) toont de kokosmatten
 
"In landen als Canada en de Verenigde Staten is kokos het teeltmedium", vertelt Van der Knaap. "Men denkt altijd dat de teeltomstandigheden in Nederland niet geschikt zijn voor kokosmatten, maar ons Profit-type levert een even goed product als op steenwol. Voordelen zijn dat de recycling goedkoper is en de producties absoluut niet minder."
 
De Van der Knaap-groep zit niet stil. "Sri Lanka is nog altijd onze belangrijkste productielocatie, maar onze directeur Ron van der Knaap zet nu een kopie neer in India."
 
Voor meer informatie:
Van der Knaap Groep
Bovendijk 50
2295 RZ Kwintsheul
www.vanderknaap.info

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.