Minder vacatures in de foodsector

Werknemers in de agri- en foodsector ontkomen niet aan de recessie. Het aantal vacatures daalde over de gehele linie. Dat blijkt uit de digitale arbeidsmarktenquête onder lezers van het blad Carrière+. Het onderzoek kent een respons van 325 lezers en is uitgevoerd door marktonderzoeksbureau Quorum.

De respondenten van de enquête vermoeden dat de recessie de arbeidsmarkt negatief beïnvloedt. Van de deelnemers aan het onderzoek denkt twee derde dat er minder vacatures zijn. Over de eigen organisatie oordelen ze gunstiger, maar ook daar stelt 12% dat het aantal vacatures zeker is gehalveerd.

Eén op de vier bedrijven hanteert momenteel een vacaturestop en bij 13% van de bedrijven zijn gedwongen ontslagen gevallen. Dit laatste is vooral het geval in de sectoren intensieve veehouderij en groene ruimte. Slechts 1 procent van de respondenten geeft aan dat de eigen werkgever gebruik heeft gemaakt van de mogelijkheid om deeltijd-WW aan te vragen.

Ondanks de recessie zijn de respondenten niet al te pessimistisch over het vinden van een nieuwe baan. Bijna tweederde van de mensen die een nieuwe baan zoekt, verwacht die binnen een jaar te vinden. De helft denkt zelfs binnen een half jaar elders aan de bak te komen.

Bron: Carrière+

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.