Arbeidinspectie richt zich op koelinstallaties

Van oktober 2009 tot februari 2010 gaat de Arbeidsinspectie een project uitvoeren gericht op koelinstallaties, voornamelijk installaties die zijn gebouwd na 29 mei 2002. Deze moeten voldoen aan de Europese richtlijn voor Drukapparatuur. Tijdens een eerdere inspectie in 2007 is gebleken dat veel koelinstallaties niet voldoen aan het Warenwetbesluit Drukapparatuur.

Keuringen van koelinstallaties worden vaak niet uitgevoerd, zo laat de Arbiedsinspectie weten in een brief aan Frugi Venta. Vooral met betrekking tot het voorkomen van verstikkings- en vergiftigingsgevaar en het verstrekken en gebruiken van adembescherming zijn er tekortkomingen geconstateerd.

Bij controle van gebruikers van koelinstallaties is in 2007 gebleken dat dze niet of niet voldoende op de hoogte zijn van de wettelijke verplichtingen. Na afloop van het project zijn hiervoor acties ondernomen richting specifieke branches van gebruikers. Niet alle gebruikers zijn hiermee bereikt. Vanaf oktober 2009 controleert de Arbeidsinspectie of er een verbeterslag heeft plaatsgevonden bij installateurs em gebruikers van koelinstallaties.

Er wordt gecontroleerd op:
  • De EG verklaring van overeenstemming
  • De gebruikshandleiding van de installatie
  • De verklaring van ingebruikneming/verklaring van herkeuring

Er zullen minimaal 130 inspecties worden uitgevoerd in de detailhandel, opslag van fruit, vleeswarenketen en bij sneeuw- en ijsbanen.

Voor meer informatie over wat je moet weten als gebruiker klik hier.

Bron: Frugi Venta

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.