"Dirk Duijzer: "Wij blijven achter de sector staan"

Frans Hoogervorst uit zorgen over vertrouwen Rabobank in glastuinbouwsector

Tholen - Het visiegesprek over de toekomst van de tuinbouw tussen 'good old' Frans Hoogervorst en Dirk Duijzer van de Rabobank trok gisteren op de Horti Fair veel bekijks. Hoogervorst liet daarin zijn zorgen blijken of de Rabobank wel voldoende vertrouwen in de tuinbouw heeft. "Het is nodig dat bedrijven in moeilijkheden een doorfinanciering krijgen om de crisis goed aan te pakken!"


Frans Hoogervorst

Die zorg bleek niet helemaal onterecht. Eerder op de dag vertelde een paprikateler dat hij ondanks een goedgekeurde begroting, geen groen licht kreeg om de paprika's te laaten zaaien. "Eerst kon het niet op en werden alle innovaties toegejuicht en nu kan er niks meer. Ik heb op het moment meer vertrouwen in de overheid dan in de bank!"


Dirk Duijzer van de Rabobank

Duijzer liet echter duidelijk weten te geloven in de toekomst van de tuinbouwsector. "Wij blijven achter de sector staan, trekken ons niet terug en laten echt niet geforceerd bedrijven vallen. Er komt echt geen bijltjesdag waarbij wij opeens tal van bedrijven laten vallen, wat af en toe werd gesuggereerd. Hier en daar zullen telers afvallen, maar niet in één grote klap!"

Duijzer gaf daarnaast nog een toelichting op de nieuwe garanstellingsregeling van de overheid en de banken. De overheid vraagt daarin een provisie van 4,5% en de bank telt er nog eens een rente bij op, die volgens Duijzer maximaal oploopt tot 8%. Die toelichting viel bij Hoogervorst niet in goede aarde. "Daar komt heus nog 1,5% bij en dan komt het er op neer dat de bank de sector heeft gered met een lening tegen 9,5% rente!"


Beide heren in gesprek

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.