"Land van ongekende mogelijkheden"

Grow sinds enige tijd actief in Israël

Een land met een grote expertise op tuinbouwgebied is Israël. Het land exporteert een groot deel van zijn tuinbouwproductie, waarbij in toenemende mate op verre bestemmingen gebruik gemaakt wordt van geconditioneerde zeevracht. Maar niet alleen het eindproduct vindt zijn weg over de hele wereld, ook machines, materialen en kennis worden geëxporteerd. Kennis en kennisontwikkeling staan er op een hoog niveau. De infrastructuur is goed en het land kent een veelheid aan gewassen en klimaatzones. Deze verscheidenheid aan klimaatzones geeft extreme mogelijkheden, zowel voor teelt als voor onderzoek.Plantsensoren voor extra informatie

Sinds enige tijd is Grow dan ook actief in Israël. Hierbij gaat de aandacht vooral uit naar kennisontwikkeling en kennisuitwisseling, onder andere door het plaatsen van diverse GrowWatches. Hierbij wordt onder meer fundamenteel inzicht verkregen in de teelt onder woestijnachtige omstandigheden. Inzicht dat gebruikt kan worden om de productie aanzienlijk te verhogen, de kwaliteit te verbeteren of de productie beter te reguleren door toepassing van bestaande technieken.

Nieuwe technieken

Bovendien stopt Grow energie in ontwikkelingen van nieuwe technieken voor bijvoorbeeld bevochtiging en selectieve lichttransmissie / reflectie. Het doel hiervan is het waterverbruik te verminderen en de productie te verhogen. De watervoorraad is in Israël gelimiteerd en een plant verdampt ruim 90% van het opgenomen water. Door de omstandigheden te veranderen waardoor de planten minder verdampen kan het water veel efficiënter ingezet worden. Hierdoor wordt het mogelijk om in grote gebieden op een duurzame manier te produceren en een oplossing te bieden voor het voedselprobleem.

Behalve dat dit voor Israël een grote stap in de goede richting kan zijn is dit niet slechts een bedreiging voor de Nederlandse tuinbouw. Wij leren er weer van wat een oplossingsrichting zou kunnen zijn voor een voor ons beperkende groeifactor zoals bijvoorbeeld licht.

Bron: Nieuwsbrief Grow

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.