Streekproduct is moeilijk aan man te krijgen

Streekproducten zijn moeilijk aan de man te krijgen. Volgens Herman van Eck Senior van Streeckspecialiteiten BV zijn streekproducten gemiddeld wat duurder dan het reguliere supermarktassortiment. Toch vindt Van Eck streekproducten een meerwaarde bieden in de supermarkt.

Hij is van mening dat streekproducten voor onderscheid kunnen zorgen. Daarmee wordt wel tegen een prijsdrempel aangelopen. Supermarkten waar de streekproducten van Streeckspecialiteiten worden verkocht zijn vaak in de wat betere wijken gevestigd. Dat heeft te maken met het feit dat mensen die meer te besteden hebben vaker geneigd zijn duurdere producten als streekproducten aan te schaffen.

Ben Stigter, account manager bij Teamzes, leverancier van versproducten, is het hiermee eens. Teamzes heeft zelf al enige tijd streekproducten in het aanbod, maar niet iedere supermarkt staat te dringen om de producten op te nemen in het assortiment. Super de Boer, PLUS en een aantal grote Jumbo-filialen lopen hierin voorop. Volgens Van Eck is het voor speciaalzaken meer rendabel dan voor supermarkten. Dat komt omdat de consument in de speciaalzaak eerder deze producten koopt.

Bron: Levensmiddelenkrant

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.