Miljarden extra aan gas in Nederland

Nederland beschikt, uitgaande van de huidige marktprijzen voor gasleveringen, over euro 40 mrd tot euro 80 mrd aan extra gas. Dat blijkt uit een onderzoek van TNO in opdracht van Energie Beheer Nederland (EBN), meldt het Financieel Dagblad. Dit nieuw geschatte exploratiepotentieel van 195 tot 335 miljard m3 is 'relatief goed en op afzienbare termijn winbaar'. De gasvolumes bevinden zich voornamelijk in de bodem van het continentaal plat van de Noordzee.

Het betreft gas dat 'onconventioneel' wordt genoemd omdat meer moeite moet worden gedaan om het te winnen. Maar door nieuwe technieken, gunstige fiscale maatregelen voor 'operators' en de aanwezigheid van nog bestaande infrastructuur op zee, is winning van dat onconventionele gas in de Noordzee nu al economisch haalbaar. Zo is Chevron vorig jaar begonnen met winning van ondiep gas in het noordelijk deel van het continentaal plat.

Bron: Financieel Dagblad


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.