"Delfland gooit Westland op slot"

Het bestuur van gemeente Westland is boos op het hoogheemraadschap van Delfland. Dat is naar de Raad van State gestapt om de parapluherziening van de bestemmingsplannen in het buitengebied. "Hiermee gooit Delfland de glastuinbouw in Westland op slot', zegt Bram Meijer, wethouder ruimtelijke ordening, gisteren in een verklaring. 'Wij beraden ons op de te nemen stappen."

'De herstructurering van de glastuinbouw wordt een halt toegeroepen en dat is slecht voor de concurrentiepositie van de glastuinbouw. Bovendien heeft dit gevolgen voor de werkgelegenheid. Iets wat juist in deze tijden van economische tegenwind onacceptabel is.'

Ongelijk

De parapluherziening is een voorloper van een nieuw bestemmingsplan van Westland. Op dit moment hebben glastuinders te maken met de bestemmingsplannen van de 5 voormalige gemeenten. Dit leidt volgens de gemeente tot ongelijke situaties. De herziening moet meer ruimte bieden, zoals hogere kassen en dubbel ruimtegebruik.

Tegen de zin van Delfland is er geen waterparagraaf in het parapluherziening opgenomen. Ook staat er niets in over de waterbergingscapaciteit. Gemeente Westland vindt een dergelijke paragraaf niet noodzakelijk. Wat de wateropvang betreft, is nog onduidelijk hoe één en ander wordt gefinancierd. Over dit punt zijn gemeente, waterschap en tuinders al enige tijd in discussie.

Bron: Nieuwe Oogst

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.