Ledenavond LTO Glaskracht Westland, 12 oktober

'Ondernemen in crisistijd'

Het bestuur van LTO Glaskracht Westland organiseert op maandag 12 oktober een bijeenkomst voor leden. De avond begint om 19.45 uur, de locatie is Fleuresto Dijkweg 66 in Honselersdijk. De bijeenkomst heeft de titel ’Ondernemen in crisistijd’. In deze bijeenkomst wil het bestuur van LTO Glaskracht Westland met enkele inleiders en de leden in gesprek gaan over de huidige situatie en vooral over hoe de sector sterker uit de crisis kan komen.

Voor deze avond zijn vier inleiders uitgenodigd:
Landelijk glastuinbouwvoorman en voorzitter van LTO Glaskracht Nederland, Nico van Ruiten geeft een toelichting op de bereikte resultaten in de lobby o.a. een financiële overbruggingsregeling voor de sector. Nico zal ook ingaan op de visie van LTO Glaskracht en een doorkijk geven op de ontwikkeling van de tuinbouw vanuit deze crisis. Ook wethouder economische zaken en agri-business van gemeente Westland en lid van de stuurgroep Greenport Westland Oostland Theo Duijvestijn zal vanuit zijn rol een visie geven op de economische crisis en de rol van gemeente Westland. Theo Duijvesteijn is een van de dragers van de Greenport ontwikkeling in de regio. Welke andere of nieuwe inzichten levert de crisis op ten aanzien van de Greenport ontwikkeling? Wat zijn bedreigingen, maar zijn vooral de kansen om op bedrijfsniveau en op Greenport niveau te ondernemen om sterker uit deze crisis te komen?

Naast deze twee bestuurders zijn ook twee Westlandse ondernemers uitgenodigd. Ondernemers met een jarenlange ervaring bij de ontwikkeling van hun bedrijf en ontwikkelingen in de sector. Leo Zwinkels, tomatenteler, lid van telersvereniging Prominent en ruime bestuurlijke ervaring. Leo Middelburg, chrysantenteler, met ruim 15 hectare toonaangevend in de productie van chrysanten. Beide ondernemers geven vanuit hun dagelijkse praktijk een visie op de huidige situatie en de toekomst van het Westland en de sector.

Het programma van de bijeenkomst op 12 oktober 2009
19.30 uur Ontvangst met koffie/thee
19.45 uur Welkom door Jos van der Knaap, voorzitter van LTO Glaskracht Westland.
20.00 uur Inleidingen door: Nico van Ruiten, Theo Duijvestijn, Leo Zwinkels en Leo Middelburg.
20.50 uur Pauze.
21.10 uur Discussie, aan de hand van enkele stellingen onder leiding van Jos van der Knaap.
22.00 uur Gelegenheid voor informeel contact en netwerken.
23.00 uur Einde bijeenkomst


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.