Maar die er stonden waren echte en originele inzendingen

Weinig AGF op de Food Week 2009

Deze week vond de Food Week 2009 plaats in de Jaarbeurs-hallen van Utrecht. Food Week moet dé vakbeurs voor de retailsector zijn. "'The place to be' voor iedere ondernemer, inkoper of medewerker van supermarkt of versspeciaalzaak met passie voor food. Met een uitgebreid en vooral inspirerend aanbod van producten” zoals de organisatie van de beurs zelf aangeeft. Met een bezoekersaantal van ruim 5000 op de eerste dag was de trend gezet en de sfeer uitermate positief. Met een knipoog naar alle organisatoren is het wel te hopen dat het aantal AGF-standhouders niet representatief was voor de landelijke omzet. In dat geval zou het cholesterolgehalte al snel de spuigaten uitlopen.

Gelukkig waren er een aantal heel originele AGF-inzendingen die de moeite waard waren.Eén van de thema’s van de beurs was ‘Regionaal’ en een drietal AGF standhouders hadden daar een passend antwoord op. Zo waren de heren Willem & Drees aanwezig met hun concept regionale groenten en fruit. 

“Wij zijn twee mannen van vlees en bloed.” Zeggen zij zelf “Met een flinke dosis idealisme en bevlogenheid.” Beiden heren zijn al lang werkzaam in de voedingswereld en bieden een uniek concept aan voor de groenteman en de teler. Meer informatie vind je op www.willemendrees.nl.

Het mag dan geen vers fruit zijn maar de fruitsappen van de Flevosap zijn een mooie combinatie van originaliteit en doorzettingsvermogen. Alle bezoekers konden genieten van de verse appelsap of appelkersensap die werd aangeboden. “Sinds 1993 worden hier de appelen van eigen bodem geperst en staat het merk intussen bij de grotere Nederlandse supermarkten. Een kwestie van volhouden en enthousiast blijven” zegt Rob Vermeulen van Flevosap. “Of een beurs nu druk is of niet, om je product te promoten moet je gewoon aanwezig zijn”

Midden tussen het bloederige geweld van alle vleesexposanten was een oase van natuurlijke smaak een prachtig staaltje van innovatie en doorzettingsvermogen te vinden: Puur tomaat. Een initiatief van 5 tomatenkwekers van de telersvereniging Prominent. De heren konden nergens in Nederland tomatensoep van echte Nederlandse tomaten vinden en dus gingen zij maar zelf aan de gang. Intussen lijkt het concept aan te slaan en weet de soep zijn weg te vinden naar steeds meer afnemers. Het gezicht van de Puur-tomaat, Bernadette van den Berg, deelde met een ongekend enthousiasme de ambachtelijke en regionale soep uit aan de bezoekers. www.puurtomaat.nl

Een vierde initiatief met veel AGF dat op de beurs prominent aanwezig was is het concept van TEAMZES. Met een ambachtelijke uitstraling in de vorm van grotere kisten geeft het concept een echt gevoel van landelijkheid. En dat was tussen al het retailgeweld wel een verademing voor een naar groente snakkende agf-fan. Het concept is enige jaren terug opgericht door zes supermarktondernemers.

“De doelstelling van teamzes.nl is om de zorg van de achterdeurleveranties te minimaliseren. Teamzes.nl is als leverancier van o.a. een totaalpakket AGF continu op zoek naar onderscheidende producten/presentaties. “Eén van deze onderscheidende presentaties die we onlangs gepresenteerd hebben is de Joyfruit box.” legt Wilbert Koning uit. De voordelen van deze box zijn dat deze een ambachtelijke uitstraling hebben met b.v. appelen rechtstreeks van de teler. De Joyfruit box wordt momenteel al bij diverse winkels naar volle tevredenheid ingezet en gezien de vele enthousiaste reacties op de beurs zal dit snel bij veel meer winkels het geval zijn” besluit de enthousiaste Wilbert Koning.

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.