BASF kiest voor de glasgroentesector

Tholen - BASF probeert meer gewasbeschermingsmiddelen voor de glastuinbouw te ontwikkelen. Die weg is een aantal jaren geleden al ingeslagen. Daarnaast is er de trend binnen BASF dat er behalve fungiciden en herbiciden ook meer insecticiden worden ontwikkeld de komende jaren. "We werken er hard aan om ons marktaandeel te vergroten", beaamt Ron van den Beukel, Crop Manager Glastuinbouw van BASF. Volgens Edwin Datthijn van Van Iperen uit Westmaas worden witte vlieg en trips een steeds groter probleem voor de glasgroententelers. "Dus nieuwe integreerbare producten zijn van harte welkom."

Er wordt flink aan de weg getimmerd en daar hoort lobbyen zeker bij. Ron van den Beukel is degene die nieuwe glastuinbouw projecten namens Nederland aanzwengelt op het hoofdkantoor in Duitsland. "Het lijkt soms wel op politiek bedrijven; we zoeken eerst onze coalitiepartners in de rest van Europa, om vervolgens een vuist te kunnen maken bij onze Duitse collega's. Nederland heeft hier een voortrekkersrol in. Een belangrijk glasareaal ligt ook in ons land, dus het is niet raar dat het initiatief bij ons vandaan komt."


Ron van den Beukel en Edwin Datthijn

Inmiddels zijn de volgende producten geïntroduceerd onder glas:
  • Collis was het eerste produkt wat past binnen de hernieuwde BASF-strategie. Ongeveer 5 jaar geleden is het door BASF op de markt gebracht als een preventief middel tegen meeldauw in komkommers. Edwin heeft er inmiddels ervaring mee: "Het is een zacht middel voor het gewas. Overigens, als het gewas bloeit tijdens de bespuiting bestrijdt het ook direct Botrytis en Mycosphaerella. Dat is mooi meegenomen."

  • Daarna kwam BASF met Signum op de markt. Dit middel bestrijdt meeldauw en Botrytis in de tomaten- en paprikateelt. Ron van den Beukel is heel tevreden: "Signum is een topper. In Nederland is het in korte tijd uitgegroeid tot een groot product." Ook Edwin is blij met Signum. "Het is effectief en je kunt het ongestraft over het gehele gewas spuiten. Bovendien is het middel goed te mengen met andere gewasbeschermingsmiddelen."

  • De toelating van het derde middel is net binnen: Borneo. Gloednieuw dus. Het middel bestrijdt spintmijten in aubergines en tomaten. De proeven van het produkt zijn al gepresenteerd aan de handel. BASF legde tijdens de presentatie de mogelijkheden (lange werking) en beperkingen (trage aanvangswerking) van het produkt voor aan de voorlichters. Edwin Datthijn: "Het is mooi dat het nu vlak voor de winter komt. We kunnen de kas nu goed schoonmaken en het nieuwe teeltseizoen kan met een schone lei worden begonnen."

Voor meer informatie:
Ron van den Beukel
BASF
Mob:l 06-22959808
www.agro.basf.nl

Van Iperen
Edwin Datthijn
Van Iperen
Mob: 0653 - 378 931
www.iperen.com

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.