kostenverlaging afdeling Sourcing-NL met 15%

Lage ketenkosten voor Greenery-teler in tarieven en heffingenstelsel 2010

The Greenery voert een verlaging van de telertarieven voor 2010 door. The Greenery is er samen met telers in geslaagd de kosten van de afdeling Sourcing-NL met 15% te verminderen. In alle productgroepen zullen telers van The Greenery in 2010 ten opzichte van 2009 op een lager kostenniveau uitkomen.

In 2009 heeft The Greenery een nieuw tarieven- en heffingenstelsel ingevoerd. Tot en met 2008 betaalden telers voor de diensten van The Greenery middels een generieke procentuele heffing op basis van omzet. In het nieuwe stelsel worden telers belast voor de kosten die zij veroorzaken in de keten. Het stelsel is een vervolgstap op de eerder ingevoerde Individuele Uitbetaalsystematiek en de productgroepgerichte organisatiestructuur van de afdeling Sourcing-NL die in 2008 is doorgevoerd. Ten opzichte van 2009 zullen telers in alle productgroepen met lagere tarieven te maken krijgen. De lagere tarieven voor de seizoensproducten hardfruit, stapelproducten en spruiten gelden met ingang van 1 oktober 2009.

De implementatie van het tarieven- en heffingenstelsel heeft geresulteerd in een vermindering in de kosten van 15%. Een deel van daarvan is gerealiseerd door logistieke efficiency maatregelen, een ander deel door het kostenmaker kostendragerprincipe door te voeren en de kosten op de juiste plaats in de keten neer te leggen. The Greenery ziet de aanpassing aan het tarieven- en heffingenstelsel als onderdeel van een continu proces. Het bedrijf verwacht dat ook in 2010 het stelsel verder verfijnd wordt en blijft inzetten op een verdere verlaging van kosten. De tarieven gelden tevens als uitgangspunt in het nieuwe samenwerkingsmodel dat The Greenery recent voorgesteld heeft.

“Zowel het bedrijf als onze telers hebben kritisch naar de ketenkosten gekeken. We zijn dan ook blij dat we met de tarieven voor 2010 op een bijzonder scherp en concurrerend niveau uitkomen” verklaart Jelte van Kammen, Directeur Sourcing–NL van The Greenery. "We hebben zelf ook ons huiswerk gemaakt. Daaruit bleek dat een aantal processen efficiënter konden. We zijn dan ook enorm enthousiast dat we op zulke lage kosten uitkomen", bevestigt Martien van der Valk, paprikateler bij The Greenery.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.