Varekamp Koelhuizen investeert in de toekomst

Varekamp Koelhuizen, onderdeel van de Van Rijn Groep in Poeldijk, zet wederom enkele belangrijke stappen voor de toekomst. Als gevolg van een verdergaande groei in het klantenbestand is besloten tot een uitbreiding van de koelfaciliteiten en is verder geïnvesteerd in het behalen van enkele certificaten op het gebied van kwaliteitszorg.

Varekamp Koelhuizen B.V. neemt uitbreiding in gebruik

Varekamp Koelhuizen op het Agri Business Centrum Westland heeft een uitbreiding met 8 nieuwe koelcellen in gebruik genomen.


Willem Nowee in een van de nieuwe koelcellen

Nadat Varekamp zich in 2001 met 13 koelcellen en 4.200 palletposities vestigde op het Agri Business Centrum Westland heeft het bedrijf een forse groei doorgemaakt. In 2006 werd de eerste uitbreiding met 1.300 palletposities gerealiseerd, waarna de groei in het klantenbestand zich verder heeft doorgezet.

Om ruimte te bieden voor verdere groei is eind 2008 besloten om het bedrijfspand met zo’n 1.250 m2 te vergroten. In de afgelopen maanden zijn 8 nieuwe koelcellen met totaal 1.500 palletposities gebouwd. Hiermee beschikt Varekamp Koelhuizen nu over 7.000 palletposities.

Varekamp Koelhuizen heeft zich de laatste jaren ontwikkeld van een traditioneel koelhuis tot een “full service” logistieke dienstverlener, waarbij gekoelde op- en overslag de kernfunctie is. Daarnaast verzorgt Varekamp Koelhuizen voor haar relaties een totaalpakket aan overige (logistieke) diensten zoals:
  • Ophalen van containers uit de havens en transport naar de opslaglocatie;
  • Verzorgen van alle formaliteiten met Douane, KCB en het verzorgen van inklaringen en fiscale representatie;
  • Verzorgen van controles van productkwaliteit, temperaturen bij ontvangst etc.;
  • Uitsorteren van product vanwege kwaliteit, uniformiteit etc. en order verzamelen;
  • Verzorgen van transport naar de eindbestemming en
  • Verzorgen van informatie rondom deze diensten inclusief een geautomatiseerd voorraadbeheer.
Voor onze klanten is het essentieel dat zij op ieder moment van de dag weten wat de status is van haar producten en bewegingen hiermee. Transparantie d.m.v. voortdurende informatievoorziening is daarbij de sleutel. De combinatie van ons informatiesysteem met het systeem van barcode scanning op de werkvloer staat borg voor een dagelijkse geautomatiseerde stroom van actuele, betrouwbare en op maat gesneden informatie naar onze klanten. Tevens is hiermee de traceerbaarheid gewaarborgd, onontbeerlijk i.v.m. voedselveiligheid.

Om de commerciële belangen van onze klanten te beschermen vindt het gehele bedrijfsproces naamloos en dus op basis van barcodes plaats.

Varekamp Koelhuizen nu ook BRC- en IFS-gecertificeerd

Kwaliteitszorg is een van de speerpunten in het beleid van Varekamp. Dit heeft in het verleden al geresulteerd in het behalen van het HACCP en ISO certificaat. Teneinde de kwaliteitszorg voor de toekomst op een nog hoger peil te brengen heeft Varekamp recent ook het BRC- en IFS-certificaat behaald. Het bedrijf is sinds 2005 SKAL-gecertificeerd.

Voor meer informatie:
Varekamp Koelhuizen B.V.
Willem Nowee
commercieel directeur
ABC Westland 444
2685 DE Poeldijk
Tel: 0174 27 23 09
Fax: 0174 41 85 77
Mob: 06 22 416 727
E-mail
www.varekamp-koelhuizen.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.