Bejo Zaden geeft lesje groentenpresentatie tijdens Open DagTholen - De Open Dagen van veredelingsbedrijf Bejo mogen ook deze week weer rekenen op een overweldigende belangstelling. In de tent was er deze keer veel aandacht voor bijzondere creaties van gewassen. "Wij hebben genoeg creativiteit en genoeg goede rassen, maar het valt niet mee om die in de rest van de keten gepresenteerd te krijgen", vertelt verkoopleider Perry Kuijlboer. "Daarom geven we tijdens deze Open Dagen een voorschot hoe het ook kan. Hopelijk pakt iemand het op!""De consumptie van hele kolen loopt terug. Men vraagt zich af wie er met een hele kool door de winkel gaat zeulen. Nou, wij!"


Veel aandacht dit jaar voor de purple broccoli. "Trendy en boordevol gezondheidsbevorderende inhoudsstoffen", vertelt Perry. "In Nederland wordt het nog amper geteeld, maar in het Verenigd Koninkrijk is de teelt al grootschalig.""We kennen toch ook paprika-stoplichten, waarom niet van uien?"


De vorm, smaak en kleur van Romanesco is prachtig. En met deze mini-Romanesco hoef je qua presentatie niet op te boksen tegen de bloemkool die ernaast ligt in het schap


"In Midden-Amerika hebben we een foodtechnoloog in dienst die allerlei nieuwe producten probeert. Zoals carrot jam en carrot candy's"Selderij-, koolrabi- en wortelsticks. Zo kan het ook!


Zo zien kinderen wortelen bleek uit Brits onderzoek. Waarom zou je de mini-Chantenay dan ook niet zo aanbieden?


Wortelballetjes, schijfjes en stickPublicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.