Leo van Schie uit Honselersdijk:

"Kwaliteit centraal bij meeldauwresistente Arvento RZ"

Volgens sommige media worden losse tomaten te licht geoogst. "Onnodig", vindt Leo van Schie. "Arvento RZ geeft mooie, goede en stevige tomaten die je op kleur kunt oogsten." Kwaliteit was voor hem dan ook een belangrijke reden dit ras te gaan telen. Leo van Schie bezocht collega-telers en nam zelfs een kijkje bij sorteerder Tomselect. De meningen waren eenduidig: losse tomaat Arvento springt er kwalitatief boven uit. Qua stevigheid, maar ook qua smaak. "En dan zijn er nog de meeldauwresistente eigenschappen van dit ras", vult de teler aan. "Die zijn heel belangrijk!"Vegetatief

Eind juli staat het gewas er iets vegetatief bij. Leo van Schie: "Daar houd ik wel van. Een plant heeft volgens mij voldoende bladeren nodig om vruchten te kunnen maken. Helaas zag ik in het vroege voorjaar wel wat gebrekkig blad en Botrytis. Hopelijk kan ik dat volgend jaar voorkomen, door in het begin minder kalksalpeter mee te geven. Ook wil ik volgend jaar al in de maanden februari en maart ’s middags doorstoken. Nu was ik nog wat zuinig met de temperatuur vanwege Pepino. Waarschijnlijk heb ik daardoor wat productie laten liggen. Ik verwachtte namelijk een tomaatje meer per tros."

"Omdat het een vegetatieve plant is, stuur ik actief op vruchten. Onder meer met de temperatuur, die ’s middags mag oplopen tot 21ºC. Daarbij let ik er wel op dat het vochtgehalte niet te hoog wordt. Een relatieve luchtvochtigheid van 82 procent is nog acceptabel, daarna gaan de luchtramen verder open. Ik wil Botrytis zo min mogelijk kans geven."

Bron: Seeds & Services, Rijk Zwaan

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.