Recessie raakt alleen luxe segment voedingsindustrie

De voedingsindustrie is niet erg conjunctuur gevoelig. De invloed van de recessie op het bedrijfsresultaat, de bedrijfsvoering en personeelsvoorziening in de voedingsmiddelenindustrie is alleen voelbaar bij de producten in het luxe segment.
Uit arbeidsmarktonderzoek van Aequor blijkt dat bedrijven in het lage segment juist profiteren van de recessie doordat consumenten meer om goedkope producten vragen. Ook zijn de bedrijven bewust bezig met kosten besparen en duurzaam produceren.
 

Personeelsbestand stabiel

Het totale personeelsbestand in de voedingssector veranderde het afgelopen jaar niet. Wel zijn er minder vaste contracten en meer flexwerkers. Door de recessie zijn er meer sollicitanten dan gewoonlijk. Hierdoor zijn vacatures, met uitzondering van de hoge vacatures, makkelijker in te vullen. Intern besteden de bedrijven veel aandacht aan de ontwikkeling van het huidige personeel om hen in de toekomst op een optimale manier in te zetten. Ook de opleiding van stagiaires worden in deze plannen betrokken.
 

Verwachte omzetstijging

Voor de komende vijf jaar wordt in de voedingsmiddelenindustrie een omzetstijging verwacht. Deze wordt met name gerealiseerd door automatisering. Uitgebreide informatie over dit kwalitatieve onderzoek in de sector voeding staat op www.aequor.nl/arbeidsmarktinformatie

Bron: Aequor

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.