Uit arbeidsmarktonderzoek van Aequor blijkt dat bedrijven in het lage segment juist profiteren van de recessie doordat consumenten meer om goedkope producten vragen. Ook zijn de bedrijven bewust bezig met kosten besparen en duurzaam produceren.
Personeelsbestand stabiel
Het totale personeelsbestand in de voedingssector veranderde het afgelopen jaar niet. Wel zijn er minder vaste contracten en meer flexwerkers. Door de recessie zijn er meer sollicitanten dan gewoonlijk. Hierdoor zijn vacatures, met uitzondering van de hoge vacatures, makkelijker in te vullen. Intern besteden de bedrijven veel aandacht aan de ontwikkeling van het huidige personeel om hen in de toekomst op een optimale manier in te zetten. Ook de opleiding van stagiaires worden in deze plannen betrokken.Verwachte omzetstijging
Voor de komende vijf jaar wordt in de voedingsmiddelenindustrie een omzetstijging verwacht. Deze wordt met name gerealiseerd door automatisering. Uitgebreide informatie over dit kwalitatieve onderzoek in de sector voeding staat op www.aequor.nl/arbeidsmarktinformatieBron: Aequor