Burgemeester Cohen opent eerste elektrische oplaadpunt Food Center Amsterdam

Afgelopen zondag 20 september, is om 10:30 uur het eerste elektrische oplaadpunt op het Food Center Amsterdam (FCA) officieel geopend door burgemeester Job Cohen, wethouder Marijke Vos en FCA voorzitter Erik Fischer. Na de opening werd gezamenlijk het startschot gegeven voor de Schoner Vervoertoer die op deze autovrije zondag door Amsterdam trekt.Het FCA, ook wel ‘de buik van Amsterdam’ genoemd, is dé groothandelsmarkt in food en voorziet in de behoefte van onder meer detaillisten, horeca, zorginstellingen en supermarkten. Het FCA, dat dit jaar 75 jaar bestaat, zet zich al jaren in voor een gezonde balans tussen stad, handel en milieu, en heeft met wel twee oplaadpunten een primeur op weg naar schoner zakelijk transport. Over precies een week, op zondag 27 september, zal het FCA op spectaculaire wijze officieel de nieuwe plannen presenteren die deze balans moeten verbeteren en waarborgen in de toekomst.

De Schoner Vervoertour wordt dit jaar voor de derde keer georganiseerd door Stichting opgewekt.nu in nauwe samenwerking met de gemeente Amsterdam. Stichting opgewekt.nu is hét platform voor nieuwe en praktische oplossingen voor schonere energie. Doel is allereerst om kennis over energie te verspreiden om zo de inwoners van Nederland, zowel jong als oud, te informeren over wat mensen zelf kunnen doen om minder energie én schonere energie te gebruiken. En in de tweede plaats wil opgewekt.nu de professionele discussie over energie op een hoger niveau tillen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.