P8 Marketingcampagne

Winkeldemonstraties paprika groot succes

Afgelopen week is er een tussenevaluatie gehouden van de promotiecampagne van de P8. Vooral de winkeldemonstraties bleken zeer succesvol. "Maar liefst 27% van de supermarktbezoekers werd daadwerkelijk overgehaald om paprika te kopen, terwijl zij dat niet van plan waren, zo laten de cijfers zien". Ted Zwinkels, lid van de Werkgroep Marketingpromotie, is tevreden. "Dit jaar is voor het eerst het GroentenFruit Bureau en een professioneel communicatiebureau betrokken bij de winkelpromotie. Daarmee hebben we een stuk kunnen opschalen en is het een onderdeel geworden van een totale campagne, waarin ook de EU bijdraagt."

De 800 winkeldemonstraties in Nederland en Duitsland zijn een dominant onderdeel in de totale campagne. "Uiteindelijke doelstelling is om consumenten aan te zetten tot kopen van (meer) paprika. In de demonstraties en in de recepten die uitgedeeld worden, wordt de paprika dan ook neergezet als hoofdbestanddeel van de maaltijd."

"Vanuit P8 is het vergroten van de vraag, één van de hoofddoelstellingen. De Nederlandse handelsbedrijven hebben hierin een belangrijke rol. Als P8 moeten we hén instrumenten geven, ter promotie van de paprika, waar ze ook zelf belang bij hebben. Uit de tussenevaluatie blijkt dat de winkeldemonstraties effect hebben en daarmee wordt de doelstelling bereikt."

Voor meer informatie informatie over de P8 promotiecampagne, kunt u contact
opnemen met Gerrit Jan Kornet.

Bron: Nieuwsbrief Florpartners

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.