Zuidplas West zet tuinbouw op slot

LTO Noord Glaskracht tekent bij de Raad van State beroep aan tegen bestemmingsplan Zuidplas West van gemeente Zevenhuizen-Moerkapelle. Vooral opnemen van Ringvaartdorp in het plan stuit op grote bezwaren. Het is hoogst onwaarschijnlijk dat gedurende de planperiode ook daadwerkelijk woningbouw plaatsvindt in dit gebied, verwacht Glaskracht. Ondertussen worden de bestaande tuinders in het gebied geconfronteerd met allerlei beperkingen. Zo geldt een bouwverbod tot er een uitwerkingsplan is gemaakt. Pas dan start de actieve aankoop van bedrijven. Ook is de Wet Voorkeursrecht Gemeenten al van toepassing.

Agrarische bestemming

Omdat het allerminst zeker is of, wanneer en hoeveel woningen in het gebied worden gerealiseerd, pleit Glaskracht voor een agrarische bestemming voor de bestaande bedrijven. Volgens de tuindersorganisatie is het mogelijk hiervoor het bestemmingsplan te wijzigen. Dit als er toch woningen in het Ringvaartdorp worden gebouwd.

Bron: Nieuwe Oogst

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.